Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2008

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ:Σε ρότα ανανέωσης του στόλου της η ΑΝΕΚ

Σημαντικό βήμα ανανέωσης του στόλου της ΑΝΕΚ σηματοδοτούν τα χθεσινά εγκαίνια του επιβατηγού - οχηματαγωγού «Ελυρος», τα οποία πραγματοποιήθηκαν χθες, παρουσία του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Αναστάσιου Παπαληγούρα.
Οπως τόνισε στην ομιλία του ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΝΕΚ, Γιάννης Βαρδινογιάννης, «πρωταρχικό μας μέλημα είναι η δημιουργία ενός αξιόπλοου και ανταγωνιστικού για τα ευρωπαϊκά δεδομένα στόλου, που θα συμβάλει ουσιαστικά όχι μόνο στη βελτίωση του ελληνικού τουρισμού αλλά και στη γενικότερη οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας».
Επισημαίνεται ότι, με βάση την έκθεση διάθεσης των αντληθέντων κεφαλαίων από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του 2007, η εταιρεία έχει αδιάθετα κεφάλαια για αγορές πλοίων ύψους 23 εκατ. ευρώ.
Από την ίδια έκθεση προκύπτει ότι το κόστος αγοράς και μετασκευής του «Ελυρος» έφθασε τα 59 εκατ. ευρώ περίπου. Η αγορά ενός ακόμη πλοίου παραμένει στους στρατηγικούς σχεδιασμούς της εταιρείας, ο στόλος της οποίας αριθμεί πλέον 12 πλοία.
Η ΑΝΕΚ Lines, με την ένταξη του «Ελυρος» στο στόλο της, ενδυναμώνει σημαντικά τη μεταφορική της ικανότητα, επιταχύνει τον εκσυγχρονισμό της, επιβεβαιώνει την ηγετική της θέση στο σύγχρονο ακτοπλοϊκό περιβάλλον, συντελώντας ουσιαστικά στην αναβάθμιση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Κρήτης με την ηπειρώτικη Ελλάδα, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.