Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2008

ΚΡΗΤΗ 1

Στη ναυπηγοεπισκευαστικη ζωνη του Περαματος,σημερα,το ΚΡΗΤΗ 1,με σκοπο να γινουν επιδιορθωσεις στις μηχανες του.Η παραμονη του εκει, θα κρατησει περιπου 10 ημερες.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Στα ναυπηγεια Ελευσινας ,μεταφερθηκε το ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ,πιθανοτατα για να πραγματοποιησει την ετησια συντηρηση του

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2008

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ:Σε ρότα ανανέωσης του στόλου της η ΑΝΕΚ

Σημαντικό βήμα ανανέωσης του στόλου της ΑΝΕΚ σηματοδοτούν τα χθεσινά εγκαίνια του επιβατηγού - οχηματαγωγού «Ελυρος», τα οποία πραγματοποιήθηκαν χθες, παρουσία του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Αναστάσιου Παπαληγούρα.
Οπως τόνισε στην ομιλία του ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΝΕΚ, Γιάννης Βαρδινογιάννης, «πρωταρχικό μας μέλημα είναι η δημιουργία ενός αξιόπλοου και ανταγωνιστικού για τα ευρωπαϊκά δεδομένα στόλου, που θα συμβάλει ουσιαστικά όχι μόνο στη βελτίωση του ελληνικού τουρισμού αλλά και στη γενικότερη οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας».
Επισημαίνεται ότι, με βάση την έκθεση διάθεσης των αντληθέντων κεφαλαίων από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του 2007, η εταιρεία έχει αδιάθετα κεφάλαια για αγορές πλοίων ύψους 23 εκατ. ευρώ.
Από την ίδια έκθεση προκύπτει ότι το κόστος αγοράς και μετασκευής του «Ελυρος» έφθασε τα 59 εκατ. ευρώ περίπου. Η αγορά ενός ακόμη πλοίου παραμένει στους στρατηγικούς σχεδιασμούς της εταιρείας, ο στόλος της οποίας αριθμεί πλέον 12 πλοία.
Η ΑΝΕΚ Lines, με την ένταξη του «Ελυρος» στο στόλο της, ενδυναμώνει σημαντικά τη μεταφορική της ικανότητα, επιταχύνει τον εκσυγχρονισμό της, επιβεβαιώνει την ηγετική της θέση στο σύγχρονο ακτοπλοϊκό περιβάλλον, συντελώντας ουσιαστικά στην αναβάθμιση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Κρήτης με την ηπειρώτικη Ελλάδα, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

ΛΑΤΩ-ΕΛΥΡΟΣ

Αλλαγη φρουρας ,ειχαμε σημερα το πρωι ,στο λιμανι του Πειραια.Ετσι η ΕΛΥΡΟΣ ,μετα τα διπλα της εγκαινια ,σε Πειραια και Σουδα,πηρε τη θεση της ,στη προβλητα που δενουν τα κρητικα .Το ΛΑΤΩ, με τη σειρα του, εδεσε μπροστα απο το ΥΕΝ ,περιμενοντας εναγονιως το μελλον του.

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2008

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Το ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ,συνεχιζοντας τις κρουαζιερες της Εργατικης Εστιας,στα νησια του Αιγαιου,εδεσε σημερα στο λιμανι του Πειραια γυρω στις 9 το πρωι κι απελευσε γυρω στις 13:00.

ΘΑΛΗΣ Ο ΜΙΛΗΣΙΟΣ

Το ιστορικο πλοιο,ΘΑΛΗΣ Ο ΜΙΛΗΣΙΟΣ,που ανηκει πλεον στον ΟΤΕ ,βρισκεται εδω και λιγες μερες για συντηρηση ,στις δεξαμενες Βασιλειαδη.Να θυμισουμε οτι το πλοιο ,αποτελει πια μουσειο και μπορει κανεις να το επισκεφτει ,στη μαρινα του Τροκαντερου, διπλα στον ΑΒΕΡΩΦ.

QUEEN VICTORIA

To μεγαθηριο της CUNARD,σημερα στο λιμανι του Πειραια.

ΕΛΥΡΟΣ

Πραγματοποιηθηκαν ,χθες ,με καθε επισημοτητα,τα εγκαινια του νεου πλοιου της ΑΝΕΚ ,ΕΛΥΡΟΣ.Τα εγκαινια εγιναν ,μπροστα στην Ακτη Βασιλειαδη, παρουσια πληθους ανθρωπων του ναυτιλιακου κοσμου.Αργα το βραδυ ,αναχωρησε για το λιμανι της Σουδας ,οπου εκει σημερα το απογευμα, θα πραγματοποιηθουν και τα δευτερα εγκαινια ,στην εδρα της ΑΝΕΚ LINES.

ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π.

Επεστρεψε κανονικα ,απο χθες,στα δρομολογια του ,το ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π.μετα την ετησια συντηρηση που πραγματοποιησε, το προοηγουμενο χρονικο διαστημα ,στα Ναυπηγεια Ελευσινας.

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2008

MARINEWS:Επίσχεση εργασίας στο ε/γ-ο/γ Ιεράπετρα

Σε επίσχεση εργασίας στο ε/γ-ο/γ Ιεράπετρα της ΑΝΕΚ προχώρησε η ΠΝΟ, με αποτέλεσμα το πλοίο να μην εκτελέσει το προγραματισμένο απογευματινό δρομολόγιο με το οποίο θα ταξίδευαν περίπου 70 επιβάτες. Η επίσχεση έγινε για αίτημα υπερωριών.

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2008

SUPERFAST I

Στην ιστοσελιδα της Superfast Ferries ,φιλοξενειται απο σημερα ,το νεο αποκτημα της ,με το ονομα SUPERFAST I.Προκειται για ενα νεοτευκτο πλοιο ,το οποιο περισσοτερο ,σε Ro-Ro μας παραπεμπει ,παρα σε επιβατηγο-οχηματαγωγο πλοιο.Περισσοτερες πληροφοριες εδω

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2008

ΠΡΕΒΕΛΗΣ-ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Σε πρωινο Post ,ειχαμε πει ,πως ο ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ,ειχε δεσει στα ροδιτικα.Αυτο εγινε ,προκειμενου να επιβιβασει δικαιουχους του Κοινωνικου Τουρισμου, με σκοπο να πραγματοποιησει κρουαζιερα, στα ελληνικα νησια.Αυτη τη στιγμη, βρισκεται δεμενο ,στο λιμανι της Μυκονου.Εν των μεταξυ το ΠΡΕΒΕΛΗΣ ,απο το πρωι βρισκεται στη Ναυπηγοεπισκευαστικη Ζωνη του Περαματος ,προκειμενου να επισκευασει τη βλαβη στη μηχανη του.

ΕΛΥΡΟΣ

Οπως εχουμε και πει και σε προηγουμενο post,τη Παρασκευη 26/9 και ωρα 11:00,εχουμε τα εγκαινια του ΕΛΥΡΟΥ ,παρουσια της ηγεσιας του ΥΕΝ.Για το λογο αυτο ,σημερα ,το πλοιο ,μετακομισε μπροστα απο το Υπουργειο ,με σκοπο να γινουν οι απαραιτητες προετοιμασιες για την εκδηλωση.

EΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Στη προβλητα που δενουν τα πλοια της Δωδεκανησου,εδεσε σημερα το πρωι .το ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ.Προφανως θα ανασυνταξει για λιγες μερες τις δυναμεις του μετα απο απο την ολιγομηνη ενοικιαση του στη Τυνησια.Να θυμισουμε οτι απο τη ναυλωση του γυρισε το Σαββατο και αμεσως επιασε δουλεια στη θεση του ΚΡΗΤΗ 1 που ειχε βλαβη.

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2008

ΠΡΕΒΕΛΗΣ

Αγκυροβολημενο ,στη Σουβαλα της Αιγινας βρισκεται το ΠΡΕΒΕΛΗΣ.Αναμενει μεσα στην ημερα ,την αναχωρηση του ΚΡΗΤΗ 1 ,απο τη Ναυπηγοεπισκευαστικη Ζωνη του Περαματος,προκειμενου να παει να δεσει εκει και ν αρχισει να επισκευαζει τη βλαβη που εχει υποστει,σε μια απο τις δυο μηχανες του.

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2008

ΑΝΘΗ ΜΑΡΙΝΑ

Μεθορμισε τελικα ,το ΑΝΘΗ ΜΑΡΙΝΑ,στα 200αρια.Για λιγες μερες, ηταν δεμενο μπροστα στο ΥΕΝ οπως βλεπουμε και στη φωτογραφια.

ΕΛΥΡΟΣ

Ανοιχτα της Αιγινας βρισκεται αυτη τη στιγμη ο ΕΛΥΡΟΣ.Προφανως πραγματοποιει δοκιμαστικο πλου.

SUPERFAST XI

To SUPERFAST XI,απο σημερα το πρωι ,στα Ναυπηγεια της Συρου,με σκοπο να πραγματοποιησει την ετησια του.

Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2008

ΕΛΥΡΟΣ

Εγκαινια για το νεο πλοιο, της ΑΝΕΚ LINES, ΕΛΥΡΟΣ,θα εχουμε τη Παρασκευη 26 Σεπτεμβριου 2008 και ωρα 11:30.Η εκδηλωση, θα πραγματοποιηθει ,στην Ακτη Βασιλειαδη ,μπροστα απο το νεο κτιριο ,του Υπουργειου Εμπορικης Ναυτιλιας.

ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ

Στο Μωλο της ΔΕΗ ,στη Δπραπετσωνα ,παραμενει δεμενο ,το ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ ,της NEL LINES.

ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ

Το ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ ,απο σημερα το πρωι,βρισκεται δεμενο, στα Αμπελακια Σαλαμινας.

ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ Τ

Στη Ναυπηγοεπισκευαστικη Ζωνη του Περαματος ,βρισκεται εδω και λιγες μερες ,το ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ Τ.,προκειμενου να πραγματοποιησει την ετησια επιθεωρηση του.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Στα παλια του λημερια ,γυρισε απο χτες ,το ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ.Ετσι μετα απο την ολιγομηνη ενοικιαση του ,στη Τυνησια,εφτασε χτες και εδεσε ,στο λιμανι του Πειραια.Αμεσως ομως ,πηρε τη θεση, του ΚΡΗΤΗ 1 στα δρομολογια για Ηρακλειο ,λογω της βλαβης που υπεστει το ΚΡΗΤΗ 1 ,στις μηχανες του.

ΚΡΗΤΗ 1

Βλαβη εντοπιστηκε,στις μηχανες του ΚΡΗΤΗ 1 ,οποτε και εδεσε στο λιμανι του Πειραια.Μετα την επιθεωρηση του ,μετεβει και εδεσε στη Ναυπηγοεπισκευαστικη Ζωνη του Περαματος.Τα δρομολογια του θα γινουν γινονται μεχρι νεωτερας ,απο το ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ.

Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2008

ΠΗΝΕΛΟΠΗ

Το ΠΗΝΕΛΟΠΗ,στη Ναυπηγοεπισκευαστικη Ζωνη του Περαματος.........

QUEEN VICTORIA

To QUEEN VICTORIA ,της CUNARD ,ειχε τη τιμη ,να φιλοξενησει σημερα ,το λιμανι του Πειραια.

ΜΟΝΑ ΛΙΖΑ

Στη Κυνοσουρα Σαλαμινας,πλαι στο ΘΕΟΦΙΛΟ ,βρισκεται εδω και λιγες μερες ,το κρουαζιεροπλοιο ΜΟΝΑ ΛΙΖΑ.

Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2008

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ-Τελετή παράδοσης – παραλαβής ΥΕΝΑΝΠ

Θα πραγματοποιηθεί την 15/09/2008 ημέρα Δευτέρα και ώρα 12:00 στον προαύλιο χώρο του νέου κτιρίου ΥΕΝΑΝΠ (Ακτή Βασιλειάδη)

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2008

ATTICA GROUP

AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΑΛΛΑΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ
Η Attica Α.Ε. Συμμετοχών (η Εταιρία) ενημερώνει τους μετόχους της, το επενδυτικό
κοινό και γενικότερα όλους τους συναλλασσόμενους με αυτήν, ότι από την Δευτέρα
15 Σεπτεμβρίου 2008, η νέα διεύθυνση των γραφείων της Εταιρίας είναι η εξής:
Λεωφόρος Συγγρού 123-125 & Τορβά 3
11745 Αθήνα
Τα στοιχεία επικοινωνίας με την Εταιρία παραμένουν τα ίδια, ήτοι:
Τηλ.κέντρο: 210 8919500
Fax: 210 8919509
http://www.attica-group.com

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

Τη παραιτηση του υπεβαλε ,στο πρωθυπουργο της χωρας ,κυριο Κων/νο Καραμανλη,ο μεχρι προτεινος Υπουργος Εμπορικης Ναυτιλιας,κυριος Γεωργιος Βουλγαρακης.Νεος υπουργος ο κος Αναστασιος Παπαληγουρας.

ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π.

Απο χτες ,βρισκεται στα Ναυπηγεια Ελευσινας ,το ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π.,προκειμενου να επισκευασει τη βλαβη που ειχε στις μηχανες του και να πραγματοποιησει και δεξαμενισμο.


Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2008

ΛΙΜΑΝΙ ΛΑΥΡΙΟΥ

Στο λιμανι του Λαυριου ,βρισκονται το ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΗ και το ΕΞΠΡΕΣ ΛΗΜΝΟΣ.Το ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΗ,οπως ειναι γνωστο ,ηταν δεμενο αρκετο καιρο στο Περαμα ,ενω το ΕΞΠΡΕΣ ΛΗΜΝΟΣ ,προερχεται απο βλαβη στις μηχανες του.

ΣΑΟΣ ΙΙ

Παραμενει δεμενο το ΣΑΟΣ ΙΙ ,στο λιμανι του Λαυριου