Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

SUPERFAST XII

Κι όμως 12 χρόνια μετά το όνειρο έγινε πραγματικότητα. Η επιθυμία του κου Παναγοπουλου υλοποιήθηκε πια στις μέρες μας, όχι βέβαια από τον ίδιο , αλλά από τον μεγάλο άνδρα της ATTICA GROUP , κ. Βγενοπουλο. Η ΑΤΤΙCA GROUP έθεσε σαν στόχο ,την τοποθέτηση ενός κόκκινου γίγαντα ,στη γραμμή Πειραιάς Ηράκλειο και το έκανε.
Το ημερολόγιο γράφει Τετάρτη 4/3/09 και το SUPERFAST XII κάνει μεγαλοπρεπή , την είσοδο του στο μεγάλο λιμάνι. Με μήκος 199,90 μέτρα και πλάτος 25, δένει στο προλιμένα. Όλα τα βλέμματα στρέφονται στο πλοίο, αφού δεν έχουμε συνηθίσει στο κόκκινο χρώμα, στο λιμάνι του Πειραιά. Πραγματικός γίγαντας. Αμέσως αρχίζουν οι απαραίτητες εργασίες στο πλοίο, με σκοπό , να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της νέας γραμμής. Οι μέρες περνάνε και στις 12/3/09 , αφού γίνονται τα εγκαίνια ,με κάθε επισημότητα στο Ηράκλειο της Κρήτης, πραγματοποιείται το πρώτο εμπορικό ταξίδι του πλοίου, από το Ηράκλειο προς το Πειραιά. Το πλοίο ξεκινά με φιλόδοξους στόχους, να αποκτήσει σημαντικό μερίδιο στην επιβατική κίνηση της δύσκολης αυτής γραμμής. Το μέλλον θα δείξει.
Με την ευκαιρία της τοποθέτησης του SUPERFAST XII, στη γραμμή Πειραιάς-Ηράκλειο, η ομάδα του “EΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΤΟΠΛΟΙΑ” , το Σάββατο 28/3/2009, ταξίδεψε μαζί του , Πειραιάς-Ηράκλειο-Πειραιάς και σας το παρουσιάζει .Το ταξίδι μας ξεκινάει από το πρακτορείο της εταιρείας στον Πειραιά ,στην Ακτή Κονδύλη 26-28 & Αιτωλικού και τους ευχαριστούμε για την άψογη εξυπηρέτηση.Μεσημέρι Σαββάτου και φτάνουμε στην Ακτή Βασιλειάδη, όπου είναι πλαγιοδετημενο το πλοίο. Ο μεγάλος όγκος του πλοίου , προκαλεί δέος.
Ώρα αναχώρησης είναι 15:30 το απόγευμα, αλλά εμείς επιβιβαζόμαστε λίγο νωρίτερα, προκειμένου να εγκλιματιστούμε με τους χώρους. Η είσοδος μας γίνεται, από το καταπέλτη των επιβατών, που βρίσκεται στο αριστερό μέρος την πρύμης. Δυο επίπεδα από κυλιόμενες σκάλες, μας οδηγούν γρήγορα και άνετα στο Deck 7, όπου βρίσκoνται οι κοινόχρηστοι χώροι του πλοίου. Μπροστά μας, βρίσκουμε τη Reception , όπου μας υποδέχεται φιλικότατα , ο Προϊστάμενος Αρχιθαλαμηπόλος του SUPERFAST XII , κος Φραγκογιάννης Μαρίνος , μαζί με το επιτελείο του. Τεράστιοι υαλοπίνακες λούζουν την υπέροχη Reception με άπλετο φως. Αφού γίνονται οι κατάλληλες πιστοποιήσεις των στοιχείων μας , παίρνουμε το ΟΚ για να αρχίσουμε τη ξενάγηση μας. H πορεία που θα ακολουθήσουμε για τη παρουσίαση του Deck 7 , θα ναι δεξιόστροφη και κυκλική.
Έτσι όπως είπαμε, με το που φτάνουμε στο Deck 7 και ακολουθούμε τον αριστερό διάδρομο του, συναντάμε τη Reception. Aπέναντι της, βρίσκεται ένας υπέροχος χώρος αναμονής-καθιστικό, όπου μπορεί κανείς, να περιμένει μέχρι να εξυπηρετηθεί. Συνεχίζοντας τη πορεία μας προς τη πλώρη, συναντάμε το snack bar «Linea». Eδω μπορεί ο επιβάτης, ν απολαύσει το καφέ του ή το ποτό του, οποιαδήποτε ώρα, απολαμβάνοντας τη θέα, που προσφέρουν τα μεγάλα παράθυρα. Στη συνέχεια ,σε όλο το πλάτος του πλοίου, συναντάμε το Buffet Restaurant «Τomato». Υπέροχες γαστρονομικές δημιουργίες περιμένουν τον επιβάτη να τις δοκιμάσει. Διαλέγοντας το πιάτο της αρεσκείας μας , μπορούμε να καθίσουμε και να απολαύσουμε τα menu. Λίγο πριν φτάσουμε στη πλώρη, συναντάμε τις Boutique του πλοίου, όπου ο επιβάτης μπορεί να αγοράσει αναμνηστικά δώρα για τους οικείους του. Περιοδικά , αρώματα, είδη καπνιστού, κούπες , καπέλα, είναι λίγα μόνο από τα είδη που μπορούμε να αγοράσουμε. Φτάνοντας στη πλώρη , συναντάμε το υπέροχο πλωριαιο σαλόνι «Red». Λίγο πριν έρθει το πλοίο στη νέα του γραμμή στον ίδιο χώρο βρισκόταν και το Casino. Κρίθηκε όμως αναγκαία η αφαίρεση του, με σκοπό να αυξηθεί το Red Lounge κι έτσι να εξυπηρετηθούν όλο και περισσότεροι επιβάτες. Οι επιβάτες που κάθονται στα μπροστινά τραπέζια του σαλονιού, έχουν το μοναδικό προνόμιο ,να απολαύσουν την υπέροχη πλώρη του πλοίου , να σκίζει τα γαλανά νερά του Αιγαίου. Πραγματικά ένας από τους ωραιότερους χώρους του SUPERFAST XII. Bάζοντας ρότα προς τη πρύμη και περνώντας τα καταστήματα και το «Τοmato» Restaurant, συναντάμε στο αριστερό μας χέρι, το A La Carte Restaurant «Ballet».Υπέροχος πολυτελής χώρος με ροτόντες, περιμένει τον επιβάτη, να δειπνήσει στη περίπτωση που θέλει κάτι παραπάνω από το Menu του «Tomato» Restaurant. Kι εδώ η ποιότητα των υλικών που διαλέγονται για να ετοιμαστούν τα διάφορα πιάτα είναι εξαιρετική, που ετοιμάζει μόνο για μας , ο Αρχιμάγειρας του πλοίου, κος Τσουκάτος Μιχαήλ μαζί με το επιτελείο του. Ο διάδρομος που ακολουθεί μας οδηγεί σε ένα υπέροχο καθιστικό, όπου εκεί οι γονείς, μπορούν να καθίσουν ,ν απολαύσουν το καφέ τους και ν αφήσουν τα παιδιά τους να παίξουν στον χώρο που έχει προβλεφτεί μόνο γι αυτά. Φτάνοντας στο αντίθετο ακριβώς σημείο από τη πλώρη ,βρίσκουμε το σαλόνι της διακεκριμένης θέσης. Ίσως και το καλύτερο σημείο για ένα καραβολάτρη.Καραβολάτρες κι εμείς απολαύσαμε τον απογευματινό μας καφέ με θέα ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα. Τα τεράστια παράθυρα με την άπλετη θέα προς τη πρύμη, αφήνουν τον επιβάτη να ταξιδέψει τις σκέψεις του ,μέσα από τα απόνερα που δημιουργεί το πλοίο.
Φεύγοντας από το Deck 7 οδηγούμαστε στο Deck 8. Το μεγαλύτερο μέρος του Deck από τη πλώρη και πίσω το καταλαμβάνουν οι καμπίνες των επιβατών. O επιβάτης έχει να επιλέξει ανάμεσα σε Lux, 2κλινη(εσωτερική-εξωτερική), 3κλινη(εσωτερική-εξωτερική) και 4κλινη(εσωτερική-εξωτερική) καμπίνα. Επίσης υπάρχουν και καμπίνες για άτομα με ειδικές ανάγκες.Να σημειώσουμε εδώ πως το πλοίο διαθέτει και κοινόχρηστα wc για άτομα με ειδικές ανάγκες.Ξέρουμε όλοι μας την ευαισθησία που έχει σε τέτοια θέματα ο όμιλος της ATTICA GROUP. Στο πίσω μέρος του Deck 8 υπάρχουν τα αεροπορικά καθίσματα και οι κουκέτες που χρησιμοποιοντουσαν κατά τη χρονική διάρκεια που το πλοίο βρισκόταν στην Αδριατική.
Στο Deck 9 συναντάμε μόνο τις καμπίνες του πληρώματος. Φτάνοντας στο Deck 10 βρίσκουμε ένα μέρος που πολλοί από εμάς θα λατρέψουν το καλοκαίρι και δεν είναι άλλο από τη πισίνα. Ξαπλώστρες και πισίνα σε συνδυασμό με το Sun Deck Bar «Βlue Bird», συνθέτουν το ένα ειδυλλιακό περιβάλλον. Να τονίσουμε εδώ, την ύπαρξη Ντους ,για αυτούς που τολμούσαν και χρησιμοποιούσαν τη πισίνα, όσο καιρό αυτή ήταν ανοικτή.Εδώ υπάρχει υπαίθριος παιδότοπος, κάδοι ανακύκλωσης και χώρος για κατοικίδια. Το Deck 10 περιλαμβάνει επίσης και το άγρυπνο μάτι του πλοίου , που δεν είναι άλλο , από τη Γέφυρα. Άπλετος χώρος που κοσμείται με ότι πιο σύγχρονο μπορεί να υποδείξει η σημερινή τεχνολογία. Οι αξιωματικοί της Γέφυρας , μαζί με το πλοίαρχο κ.Παλουμπή Χαράλαμπο , πλοηγούν το καμάρι της SUPERFAST FERRIES, με ευθύνη και συναίσθηση του λειτουργήματος που εκτελούν. Δεν είναι τυχαίο που οι Έλληνες Ναυτικοί μας ,κατέχουν την πρώτη θέση, σε πληρώματα πλοίων ,όλων των κατηγοριών.
Τελευταίο Deck του πλοίου, είναι το Deck 11 όπου βρίσκεται το ελικοδρόμιο. Η ξενάγηση μας συνεχίζεται στα καταστρώματα που φιλοξενούν τα οχήματα και το μηχανοστασιο.Ι.Χ και φορτηγά, πριν αποπλεύσει το πλοίο, κατανέμονται στους χώρους του Deck 3 και Deck 5. Το Deck 3 είναι και το σημείο από όπου εισέρχονται τα οχήματα στο πλοίο. Δυο τεράστιοι καταπέλτες οδηγούν τα οχήματα στα αχανή γκαράζ. Ι.Χ .σε μικρότερο αριθμό, μπορούν να δεχθούν τα Deck 1 και 2, με τη βοήθεια ράμπας που βρίσκεται στο βάθος του Deck 3.
‘Hρθε και η ώρα να συναντήσουμε τους αφανείς ήρωες ενός πλοίου, που δεν είναι άλλοι, από τα άτομα που εργάζονται στο Μηχανοστάσιο του SUPERFAST XII. Υδατοστεγείς πόρτες ανοίγουν και μας οδηγούν στη ψυχή του SUPERFAST . Εκεί στο Control Room συναντάμε το Α' Μηχανικό κ.Σαράγια Παντελή μαζί με την ομάδα του. Μας υποδέχονται ευδιάθετοι και μας καλωσορίζουν σε ένα χώρο που δύσκολα βλέπει ανθρώπινο μάτι ,με αποτέλεσμα και πολύ λίγος κόσμος να γνωρίζει το δύσκολο έργο τους. Αφού μας κάνουν μια σύντομη παρουσίαση του πίνακα ελεγχου ,μας δείχνουν τις 4 κυρίες μηχανές Wartsila του πλοίου. Ένα θέαμα πρωτόγνωρο για μας .
Aκολουθεί παράθεση των τεχνικών χαρακτηριστικών στοιχείων του πλοίου που είναι : Yπηρεσιακή ταχύτητα 28,5 κόμβοι με μέγιστη τους 31.Εχει ολικό μήκος 199,9 μέτρα, πλάτος 25 και βύθισμα 6,5 μέτρα. Φέρει τέσσερις κύριες μηχανές Wartsila ισχύος 48000Kw, δυο bow thrusters 1000Kw το καθένα και δυο προπέλες KaMeWa Ulstein. Μπορεί να μεταφέρει 1639 επιβάτες και 900 οχήματα. Αφού τους ευχαριστήσαμε οδηγούμαστε στις καμπίνες μας, με σκοπό να απολαύσουμε πια το υπόλοιπο του ταξιδιού μας. Οι εντυπώσεις που αποκομίζει ο επιβάτης από το SUPERFAST XII είναι άριστες. Ένα πραγματικό διαμάντι που επιτέλους ήρθε στο Αιγαίο για να το απολαύσουν ακόμη περισσότεροι Έλληνες. Προσωπικά εμείς, στη διαδρομή Πειραιάς-Ηράκλειο-Πειραιάς που ταξιδέψαμε, αποκομίσαμε τις καλύτερες εντυπώσεις. Πολυτέλεια, άνεση, ασφάλεια και ταχύτητα.
Τέσσερις έννοιες που πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη οι εφοπλιστές μας.

Ευχαριστούμε θερμά τον πλοίαρχο, Παλουμπή Χαράλαμπο, για την ξενάγηση στην γέφυρα και την όμορφη συζήτηση που είχαμε μαζί του και το ωραίο πρωινό καφεδάκι φτάνοντας στον Πειραιά, έναν άνθρωπο έξω καρδιά!Χαρά μας, που σας γνωρισαμε από κοντά!
Τον Γιώργο Κραβαριώτη, Υποπλοίαρχο ,επίσης για την ωραία συζήτηση μαζί του και την διάθεση του, να του ευχηθούμε τα καλύτερα!
Τον προϊστάμενο θαλαμηπόλο ,Φραγκογιάννη Μαρίνο και όλο του το επιτελείο ,για την άψογη εξυπηρέτηση μας κατά την διάρκεια της παραμονής μας, αλλά και την εξυπηρέτηση όλων των επιβατών όπως παρατηρήσαμε!
Το φαγητό του αρχιμάγειρα Τσουκάτου Μιχάλη θα το δοκιμάσουμε ξανά, υπέροχο!
Το πλοίο και το πλήρωμα του σε κερδίζουν!!!
Ολοκληρώνοντας το αφιέρωμα μας στο SUPERFAST XII ,να δώσουμε τις ευχαριστίες μας ,στα άτομα που μας βοήθησαν στη υλοποίηση αυτού και είναι οι:

1) κα Γρηγορά Χριστίνα , Marketing & Advertising Manager
2) κα Ψιμάρα Αριάδνη ,υπεύθυνη e-marketing
3) κ. Χαράλαμπο Παλουμπή , Πλοίαρχο
4) κ. Ιωάννη Kαχριμάνη , Ύπαρχο
5) κ. Παντελή Σαράγια , Α’ Μηχανικό
6) κ. Γεώργιο Κραβαριώτη , Υποπλοίαρχο
7) κ. Μαρίνο Φραγκογιάννη , Προιστ.Αρχιθαλαμηπόλο
8) κ. Χαροκοπάκη Παναγιώτη , Αρχιλογιστή
9) κ. Μιχαήλ Τσουκάτο , Αρχιμάγειρα
10) κ. Γεώργιο Τσερνετόπουλο , Λοστρόμο