Κυριακή 23 Μαρτίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ AEGΕAN SPEED LINES ΓΙΑ ΤΟ SPEEDRUNNER 1

Η Aegean Speed Lines ενημερώνει ότι, λόγω των αλλαγών που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα στο χώρο της ακτοπλοίας και ειδικότερα στην δρομολογιακή γραμμή των Ανατολικών Κυκλάδων οι οποίες ανέτρεψαν τους επιχειρηματικούς της σχεδιασμούς, αποφάσισε να προχωρήσει στην πώληση του πλοίου της SpeedrunnerI σε εταιρία Ελληνικών συμφερόντων.
Το Speedrunner I, παρά τη σύντομη παραμονή του στα νερά των Δυτικών κυρίως Κυκλάδων, έγραψε τη δική του ιστορία ενισχύοντας δυναμικά τις τοπικές κοινωνίες, το τουριστικό προφίλ της περιοχής και συμβάλλοντας μέγιστα στην οικονομική ανάπτυξη των νησιών, σκοπός άλλωστε για τον οποίο δρομολογήθηκε.
Το Speedrunner I θα αντικατασταθεί απο το Speedrunner II τη φετινή σεζόν στις Δυτικές Κυκλάδες, ένα νεώτερης ηλικίας και μεγαλύτερης μεταφορικής ικανότητας ταχύπλοο σκάφος, το οποίο εκτιμούμε ότι θα ανταποκριθεί ακόμη καλύτερα στις απαιτήσεις της εν λόγω ακτοπλοϊκής γραμμής.
Η πώληση του Speedrunner I σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει την μείωση της θέσης της εταιρίας στην Ελληνική Ακτοπλοία. Οι άνθρωποι της εταιρίας μας συνεχίζουν να εργάζονται προσηλωμένοι στον αρχικό στόχο της που ήταν, είναι και παραμένει ο συνεχής εκσυγχρονισμός της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των μεγάλων αλλά και των μικρών κυρίως νησιών. Πιστεύουμε και ελπίζουμε ότι οι εξελίξεις θα επιβεβαιώσουν την δέσμευση μας αυτή.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα όλο το επιβατηγό κοινό που αγάπησε το Speedrunner I, τους πράκτορες μας που το υποστήριξαν και τους φορείς και τις κοινωνίες των νησιών που αναγνώρισαν την προσφορά του πλοίου με κάθε τρόπο.