Πέμπτη 13 Μαρτίου 2008

FLASH.GR:Σώοι και αβλαβείς

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το απόγευμα η εκκένωση του κρουαζιερόπλοιου Γεωργής, που προσάραξε στη βραχονησίδα Πλατιά, βόρεια του Πόρου, με 278 τουρίστες από την Ασία, την ανατολική Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική.
Οι τουρίστες μετεπιβιβάστηκαν με λάντζες στο ταχύπλοο Φλάικατ, και, σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, μεταφέρονται στο Κέντρο Εκπαίδευσης του Πολεμικού Ναυτικού στον Πόρο και από κει με πλοία στον Πειραιά.
Ανάμεσα στους επιβάτες, βρίσκονται, σύμφωνα με τον κατάλογο επιβατών, 56 Ρώσοι, 163 Ιάπωνες και 58 Αμερικανοί.
Στην επιχείρηση διάσωσης έλαβαν μέρος 4 ναρκαλιευτικά και μια τορπιλάκατος του πολεμικού ναυτικού, ένα μεταγωγικό C–130, 3 ελικόπτερα Σικόρσκι, και 4 σούπερ πούμα.
Το πλοίο, ιδιοκτησίας της εταιρείας Υδραϊκή Ναυτική Εταιρία του Παναγιώτη Δρακόπουλου, πραγματοποιούσε ημερήσια κρουαζιέρα στα νησιά του Αργοσαρωνικού. Είχε αποπλεύσει το πρωί της Πέμπτης από το λιμάνι του Πειραιά με προορισμό την Αίγινα, την Υδρα και τον Πόρο, με επιστροφή στον Πειραιά αργά το βράδυ.
Τα αίτια της προσάραξης δεν έχουν γίνει γνωστά. Το πλοίο είχε σε ισχύ όλα τα ναυτιλιακά του έγγραφα, καθώς επίσης και το Πιστοποιητικό Ασφάλειας, το οποίο και του δίνει το δικαίωμα πλόων.